Contant geld storten

Contant geld storten op een bankrekening wordt steeds lastiger. Kantoren krimpen hun bankennetwerk steeds verder in. Daarnaast wordt het storten van contant geld ook alsmaar duurder. Alleen bij Nederlandse banken met een kantorennetwerk is dit in de praktijk nog mogelijk, maar zeker niet gratis.

Om geld over te maken, dien je eerst te zorgen dat je over saldo beschikt. Dit kan bijvoorbeeld door het storten van contant geld dat je in jouw bezit hebt.

Bij welke bank kan je nog contant geld storten?

Dit is alleen mogelijk bij de traditionele banken. Deze banken hebben in het bankkantoor een automaat staan, waar je geld kan storten. Dit is echter niet langer gratis. 

De ABN AMRO brengt bij het storten van biljetten  bijvoorbeeld 0,5% transactiekosten in rekening. Bij muntgeld bedraagt dit standaard 2,80€ +0,25% van het gestorte bedrag. 

De Rabobank brengt 2,25€ per keer dat je geld stort in rekening. Dit tarief geldt voor de eerste 4 keer dat contant geld gaat storten. Vanaf de 5e keer betaal je maar liefst 9,50€. De bedragen die je dient te betalen worden steeds hoger. Het is dan ook verstandig om te checken wat geld storten op een rekening kost, alvorens je dit gaat doen.

geld storten op een rekening van een ander

Het is ook zo dat contant geld storten, op een rekening die niet van jezelf is, duurder is dan het geld direct op een eigen bankrekening storten. Het is onze opinie dan ook verstandig het geld altijd op jouw eigen rekening te storten. 

Ook al moet het geld uiteindelijk op de bankrekening van een ander terecht komen. In dat geval stort je eerst het geld op je eigen rekening en vervolgens boek je dat via de app of online bankieren over naar de rekening van iemand anders. Op die manier bespaar je behoorlijk wat kosten.

Let op de kosten voordat je geld gaat storten

Geld storten op je eigen rekening is dus niet gratis. Dat is eigenlijk best wel vreemd. Je wilt gewoon jouw eigen geld, op jouw eigen bankrekening storten. En daarnaast help je ook nog de bank, omdat zij op die manier over meer geld kunnen beschikken om te gebruiken voor kredietverstrekking.

In Nederland is het alleen mogelijk om geld op een Nederlandse bankrekening te storten. Het storten van geld op een buitenlandse bankrekening is niet mogelijk. 

Muntgeld storten is nog lastger

Naast bankbiljetten kan je uiteraard ook muntgeld storten. Hiervoor dient de bank echter wel te beschikken over een speciale automaat die hiervoor geschikt is.

Dit is lang niet altijd het geval. In het geval je muntgeld wilt storten, is het verstandig eerst online te controleren of dit wel mogelijk is bij de bank waar je dit zou willen doen.

Muntgeld storten

Gebruik van Mr Pay

Mr Pay is een dienst van het GWK travelex, waarbij het mogelijk is om geld te storten op een Nederlandse bankrekening. Bijvoorbeeld de SNS bank maakt hier gebruik van. Het nadeel is dat er op deze manier een minimum van 9,50€ in rekening wordt gebracht, bij het storten van geld op een bankrekening. 

Het contant geld storten op een bankrekening wordt op die manier wel erg duur. Daarnaast worden er op basis van hoogte van het bedrag transactiekosten berekend van 3%. Uiteindelijk kan je dus zelfs nog veel meer betalen dan deze 9,50€

Op deze manier kun je contant geld storten op een bunq bankrekening, omdat dit een Nederlandse bankrekening is, aangezien het IBAN nummer met NL begint.

Contant geld storten via een omweg

Ben je in het bezit van een bankrekening bij een online bank, met een ander dan een NL IBAN nummer, dan kan je alleen via een omweg geld laten storten op dergelijke bankrekening. Je zal dan eerst het geld dienen te storen op een bankrekening bij bijvoorbeeld de ABN AMRO of de Rabobank en vervolgens over moeten boeken naar de bankrekening bij N26 of Revolut. 

Wetgeving ter voorkoming van fraude

Om witwassen te voorkomen, heeft de bank bepaalde verplichtingen. Bij stortingen van 10,000€ of meer, dienen zij te vragen waar het geld vandaan komt. Ga je een groot bedrag storten en krijg je deze vraag, dan dien je dit niet persoonlijk op te vatten. 

Dit is gewoon een standaardprocedure. Daarnaast wordt de regelgeving omtrent witwassen steeds strikter, waarbij de bank steeds meer verantwoordelijkheid krijgt. Zij zullen hier dus ook vrij strikt mee omgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *