Goedkoop geld versturen is mogelijk via Currencyfair. De kosten die in rekening worden gebracht liggen tot 8 keer lager dan bij een bank. Ga je 100 euro versturen naar Amerika, dan kost je dit slechts $4. Bij de ABN AMRO zou dit je 12 euro kosten. Daarnaast ontvang je $0,9959 voor jouw euro. Bij de ABN AMRO is dit vandaag $0,9874

Currencyfair ervaringen

Valuta marktplaats

Naast dat je geld kunt besparen bij het het overmaken van geld naar verschillende landen, is er bij Currencyfair ook een valuta marktplaats beschikbaar. Op die manier kan je een eigen koers opgeven waartegen je valuta zou willen kopen of verkopen. 

Hierdoor zou je kunnen profiteren van een nog betere wisselkoers. Wel dient er dan iemand te zijn, die met jou deze transactie wil uitvoeren. Een marktplaats vraagt nu eenmaal om een koper en verkoper.

Veilig geld versturen naar > 150 landen

Het landen netwerk van Currencyfair is de laatste jaren enorm uitgebreid. Inmiddels is het al mogelijk om van hun diensten gebruik te maken bij betalingen naar meer dan 150 landen. 

Wanneer wordt het geld ontvangen?

Het geld dat je overmaakt via Currencyfair wordt door de regel heen binnen 24 uur op de rekening van de ontvanger bijgeschreven.

Er is zelfs een fast transfer optie, waarbij het geld al binnen enkele uren wordt ontvangen. Je wordt ook altijd op de hoogte gehouden van de status van de overboeking. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan.

Snel geld ontvangen currencyfair

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het geld is veilig, doordat saldo`s van klanten worden gestald bij zogenaamde Tier 1 banken. Dit zijn de grote banken met de hoogste kredietwaardigheid. Hierdoor kan Currencyfair jouw geld niet gebruiken voor hun eigen bedrijfsvoering. Dit blijft altijd strikt gescheiden. 

Zelfs in het geval van een faillissement, dan zullen de saldo`s bij deze Tier 1 banks geen deel uitmaken van de failliet boedel. 

Het is dan ook niet voor niks, dat er voor meer dan 13,5 miljard euro verstuurd is via het platform van Currencyfair. Ook  de waardering van 4,8 op Trustpilot is uitzonderlijk goed te noemen.

Toezichthouders

Er is sprake van toezicht door verschillende toezichthouders in verschillende landen. Ondermeer in Australië, Ierland en Singapore. 

Ook geld ontvangen

Je kunt ook goedkoop geld ontvangen in jouw Currencyfair account. Ook hiermee zal je veel geld besparen. Banken reken namelijk dezelfde kosten bij het betalen en ontvangen van vreemde valuta. Door het geld op jouw Currencyfair account te laten storten, zal je veel geld besparen. Zeker indien je regelmatig betalingen uit het buitenland ontvangt.

Multi currency account

Om betalingen in verschillende valuta uit te voeren of te ontvangen, kun je ook een multi currency account openen. Op die manier kan jezelf bepalen wanneer je het geld omwisselt naar de euro. 

Hierbij kan je gebruik maken van de marktplaats, om op die manier de beste wisselkoers te ontvangen. Zeker wanneer er geen urgentie bestaat om het geld om te wisselenen naar euro`s, kun je hierdoor een aantrekkelijke wisselkoers ontvangen.

Betalen voor een overschrijving

Het betalen voor een betaling via Currencyfair is op verschillende manieren mogelijk. Via internetbankieren of een creditcard kan je eenvoudig betalen voor een overschrijving. Dit is ook mogelijk via de mobiele app, die uiteraard ook beschikbaar is. Dit maakt het ook mogelijk om onderweg even snel geld over te boeken.

Direct besparen

Onze conclusie

Wij zijn blij met Currencyfair. Niet alleen kan je op deze manier de hoge kosten die banken in rekening brengen vermijden. Ook is het goed dat er concurrentie bestaat tussen verschillende bedrijven, die eenzelfde dienst aanbieden. Hierbij kan je denken aan bedrijven zoals TransferGo of Wise.

Dit zorgt ervoor dat zij de tarieven laag zullen moeten houden en een goede service dienen aan te bieden. Zoniet, dan zullen zij snel de concurrentieslag verliezen.