Het in 2012 opgerichte TransferGo is aan een sterke opmars bezig. Zij zijn er mede verantwoordelijk voor, dat de tijden dat je veel geld kwijt was om geld naar het buitenland over te maken, voorgoed verleden tijd is.

Welke diensten biedt TransferGo aan?

Via de diensten van TransferGo kun je geld naar 160 verschillende landen versturen.

Dit onder het motto van snel en goedkoop. Het is zelfs mogelijk dat het geld binnen een paar minuten binnenkomt bij de ontvanger. Het overmaken van geld gaat dus erg snel. Een online aankoop kan je op deze manier snel betalen. De snelheid van het uitvoeren van een transactie, is erg handig in noodsituaties. Wel betaal je dan een klein bedrag extra.

Het totale bedrag dat je voor een overboeking kwijt bent, zal dan echter nog steeds veel  lager zijn, dan bij een van de grote en bekende banken.

Hoeveel kost een money transfer?

Wij kunnen wel zeggen dat het overboeken van geld goedkoop is, maar dat dienen we uiteraard te bewijzen. Daarom enkele voorbeelden van de transactiekosten die in rekening worden gebracht:

  Standaard spoed
300€ naar het verenigd Koninkrijk 0,99 € 1,99 €
1.000€ naar het verenigd Koninkrijk 0,99 € 1,99 €
300€ naar Thailand 0,99 € N/A
1.000€ naar Thailand 0,99 € N/A
300€ naar het verenigd Koninkrijk 0,99 € 1,49 €
1.000€ naar het verenigd Koninkrijk 0,99 € 1,49 €

De transactiekosten zijn aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld de 9€ die de ABN AMRO in rekening brengt. De wisselkoers die wordt gehanteerd is daarnaast ook beter dan bij de ABN AMRO. Vandaag krijg je bij TransferGo 1,007$ voor een euro. Bij de ABN AMRO is dit 0,997€. Des te meer geld je gaat overmaken, des te meer je gaat besparen.

Aanbieding voor nieuwe klanten

Om het allemaal nog aantrekkelijker te maken, geldt er op dit moment een speciale aanbieding voor nieuwe klanten. Bij de eerste twee overboekingen worden er namelijk helemaal geen transactiekosten in rekening gebracht

Wellicht ben jij dan ook de volgende in de rij van gebruikers van de diensten van dit bedrijf. Reeds meer dan 3,5 miljoen mensen gingen jou voor.

TransferGo ervaringen

Hoe kan je geld overmaken?

Bij een overboeking dien je het verschuldigde bedrag over te maken naar een lokale bankrekening van het bedrijf. Je kunt betalen door het gebruik van een creditcard, of door het bedrag via het internetbankieren over te maken. 

Het geld dat je gaat overmaken wordt bijgeschreven op de bankrekening van de ontvanger. Het is tot op heden nog niet mogelijk dat het geld ergens contant kan worden opgehaald. Ook het sturen van geld naar een mobiele telefoon is helaas nog niet mogelijk.

Hoe lang duurt het voordat de opdracht is verwerkt?

Een opdracht tot overboeken van geld wordt direct in behandeling genomen. Doorgaans dien je te rekenen op een werkdag, alvorens het geld wordt bijgeschreven. Tenzij je kiest voor een spoedbetaling. Dan zal het geld binnen een half uur worden bijgeschreven. Je betaalt dan wel een klein bedrag extra. 

Is deze geldtransfer service betrouwbaar?

Je wilt uiteraard wel dat het geld ook echt bij de ontvanger terechtkomt. Helaas dien je steeds voorzichtiger te zijn op het internet. Daarom hebben wij gekeken naar de betrouwbaarheid  van TransferGo.

Vergunningen

TransferGo is officieel gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast bezitten zij ook een locatie in Litouwen. In beide landen staat de onderneming onder toezicht, doordat er diverse vergunningen zijn afgegeven. 

Zo heeft de Financial Conduct Authority (FCA) in Engeland een vergunning afgegeven om als betaalprovider te mogen opereren. De FCA is de Engelse variant van de Nederlandse AFM. Ook de nationale bank van Litouwen heeft een vergunning afgegeven, zodat daardoor ook sprake is van toezicht.

Investeerders

Persoonlijk vind ik het ook altijd belangrijk, om naar de partijen te kijken die in een bedrijf hebben geïnvesteerd. Grote investeerders gaan niet over één nacht ijs. Zij doen als het ware het werk voor de klanten, om uit te zoeken of een bedrijf betrouwbaar is, alvorens zij gaan investeren.

Er zijn meerdere grote investeringsmaatschappijen die een belang hebben in de onderneming. Dit zijn onder meer Siena Secondary fund, Black River Ventures en Elbrus Capital. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In totaal zijn er 26 investeerders die in totaal voor meer dan 100 miljoen dollar hebben geïnvesteerd. De waardering van de onderneming ligt op dit moment zo rond de 300 miljoen dollar.

Het aantal medewerkers ligt boven de 200. Het is dus niet zomaar een klein bedrijf. Zij zijn sterk gegroeid en dat bereik je alleen maar als je betrouwbaar bent en doet wat je belooft.

TransferGo ervaringen van gebruikers

Tegenwoordig kan je online bijna van alles wel reviews en ervaringen vinden. Dit is ook het geval bij TransferGo. Op Trustpilot zijn er meer dan 25.000 onafhankelijke reviews terug te vinden. De gemiddelde waardering van 4,8 (maximaal 5) is extreem hoog te noemen. 

Aan de slag

Om geld over te maken dien je een account aan te maken. Doordat betaalproviders tegenwoordig te maken hebben met strikte wetgeving op het gebied van voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering, zal je jezelf dienen te identificeren. Persoonlijk zie ik dat als een pluspunt. Hiermee geven zij aan dat zij een serieus bedrijf zijn en zich houden aan de wet.

Nadat je jezelf eenmaal hebt geregistreerd, dan is het versturen van geld erg eenvoudig. Je kan dit ook doen via de mobiele app, die uiteraard ook beschikbaar is. Op die manier kan je, waar je jezelf ook bevindt, geld versturen. En vergeet niet, voor nieuwe klanten zijn de eerste twee overboekingen geheel gratis!