Op deze pagina vind je onze Wirex review. Wat is het, dat dit fintech bedrijf aanbiedt en wat het in onze opinie een interessant bedrijf maakt?

Wirex review

De historie van Wirex

Het bedrijf is in 2014 opgericht door Pavel Matveev and Dmitry Lazarichev, met als doel de digitale economie voor iedereen toegankelijk te maken. Zij bieden inmiddels verschillende diensten aan. Voornamelijk op het gebied van vreemde valuta en cryptocurrency.

Door het openen van een account heb je via het Wirex platform direct toegang tot een groot aantal vreemde valuta en digitale valuta. 

Vergunningen

Het bedrijf heeft zich in meerdere landen gevestigd. De vergunning om te mogen optreden als e-money institution, is afgegeven door de nationale bank van Litouwen. Naast Litouwen is het bedrijf ook geregistreerd in Ierland en in Kroatië. De hoofdvestiging bevindt zich in Londen.

Investeerders

Er zijn inmiddels verschillende investeringsrondes geweest, om kapitaal op te halen. SBI Investment is de eerste investeerder die al sinds de oprichting betrokken is bij de onderneming. Sindsdien zijn er nog andere grote investeringsmaatschappijen ingestapt, zoals NGC Ventures, Love Capital en Lancer Capital. Het gaat dus zeker niet om een scam.

Opvallend is dat er in 2020 ook geld is opgehaald via een crowdfunding actie. Hierbij hebben een kleine 6000 investeerders een bedrag van meer dan 3 miljoen Engelse Ponden geïnvesteerd. Voor deze crowdfunding actie is de waarde van het bedrijf getaxeerd op 125 miljoen Engelse ponden. 

De introductie van de WXT

WXT staat voor de Wirex token. Dit is hun eigen cryptomunt. Bij aankopen met de Wirex card, ontvang je een cashback in WXT. Tot op heden is deze digital currency echter nog niet echt succesvol te noemen. De waarde bedraagt op dit moment minder dan 0,01€. Er is dan ook nog een lange weg te gaan voor deze cryptomunt.

Persoonlijk heb ik een beetje het gevoel, dat het introduceren van een eigen cryptomunt nog een stap te ver is. Ze zouden zich beter bij hun core business kunnen houden.

WXT

Multi currency kaart

Met de multicurrency Wirex card kan je overal betalen, waar Visa of Mastercard wordt geaccepteerd. De multi currency benadering zorgt ervoor dat je in de lokale valuta kunt betalen. Hierdoor behoren wisselkoersverliezen tot de verleden tijd.

Crypto kopen

Ook kun je direct verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen. Het is de eerste all-in-one aanbieder op dit vlak. Je hebt dan eigenlijk  geen aparte crypto accounts meer nodig. Met de Wirex wallets kan je gewoon jouw verschillende crypto opslaan.

De kosten en mogelijkheden

Je kunt kiezen uit verschillende pakketten die worden aangeboden. 

Standaard

Het standaard pakket is geheel gratis. Het volgende is inbegrepen bij dit pakket:

Wirex standaard (gratis!)

 • 01

  Crypto wallet met veel functionaliteiten.

 • 02

  0,5% cashback in Wirex crypto.

 • 03

  Gratis Wirex Visa card. Dit is overigens een debit card.

 • 04

  Betalen in 150 landen met gebruik van de echte wisselkoers..

 • 05

  Per maand kan je een bedrag van 400€ contant opnemen*.

 • 06

  Speciale aanbiedingen van partners.

.

Premium

Het premium pakket biedt alles wat je ook ontvangt bij het standaard pakket. Daarbovenop bedraagt de cashback maar liefst 2%. Ook ontvang je dan een vergoeding van 4% over jouw WXT saldo.

Om het geheel compleet te maken, ontvang je exclusieve aanbiedingen van verschillende partners van het bedrijf. Het premium pakket kost 9,99€ per maand.

Elite

Bij elite ligt het percentage wat je ontvangt over jouw WXT saldo op 12%. Voor elite betaal je wel 29,99€ per maand.

Voor iedereen vanaf 18 jaar

Omdat er geen krediet wordt verstrekt, is er ook geen sprake van een BKR toetsing. Je kunt de kaart die je ontvangt, vergelijken met een prepaid creditcard. Pas als je saldo hebt, dan kun je geld gaan uitgeven. 

Voorloper op het gebied van betaaldiensten

In mijn opinie is Wirex een voorloper op het gebied van betaaldiensten. De manier waarop zij crypto hebben verweven met traditionele valuta is uniek. Er is op dit moment nog geen ander bedrijf die dit aanbiedt. Daarnaast is de functionaliteit die wordt geboden meer dan goed te noemen. Zeker gezien het feit dat het nog om een relatief jong bedrijf gaat, is dit zeker indrukwekkend te noemen.

Ben je in het bezit van crypto, maar zit je even krap bij kas? Dan kan je eenvoudig jouw crypto omzetten naar traditionele valuta, waar je direct mee kunt betalen. Dat is het grote voordeel, dat alles bij dezelfde aanbieder is ondergebracht.

Beoordeling van klanten

De reviews op Trustpilot zijn niet al te positief. Vooral op het gebied van het identificeren van nieuwe klanten gaat er nog wel eens iets mis. Persoonlijk vermoed ik, dat dit door de sterke groei van de onderneming komt. Het zou in mijn opinie dan ook van verstandig zijn, om eerst te zorgen dat bestaande klanten tevreden zijn, alvorens in te zetten op een sterke groei.

Openen van een Wirex account

Het openen van een account is redelijk eenvoudig. Dit gaat zoals je het tegenwoordig gewend bent. Je zal jezelf wel dienen te identificeren, aan de hand van een identiteitsbewijs. Dit is heden ten dage nu eenmaal wettelijk verplicht. Al met al kost het proces van het openen van een account niet meer dan een paar minuten.

Account openen

Onze conclusie

Wirex is echt een voorloper en zeer innovatief. Wel zijn wij van mening, dat ze wel erg snel gaan met het lanceren van hun nieuwe producten en innovatie. Wellicht net iets te snel. Het combineren van crypto en standaard valuta binnen een account, is een interessante optie. De vraag is of het bedrijf hier al klaar voor is.

Om Wirex primair te gebruiken als een vreemde valutarekening, is in onze opinie een prima optie. Toch zouden wij zelf dan niet iets eerder kiezen voor Wise. Tenzij de crypto optie belangrijk is voor jou. Dat zou de overweging kunnen zijn, om voor Wirex te kiezen.

Let er wel op dat er geen sprake is van een depositogarantiestelsel. Veel geld op een account zetten zouden wij persoonlijk dan ook niet zo snel doen.